Waterfoto's

 

In september 2016 heb ik een fotoserie samengesteld over Water. Het is een serie van 35 foto's onder de titel: Ritmes en Reflecties. De serie is afgedrukt op dibond in het formaat 30 x 60 cm. Al een tijdje leefde de behoefte om eens een keuze te maken uit de meer dan 2000 waterfoto’s die ik heb gemaakt. 

De foto's zijn van na 2004 en met de digitale camera genomen. Verreweg de meeste foto's zijn van 2015 en 2016. Sinds het idee om deze serie te gaan ontwikkelen vastere vorm aannam, ben ik regelmatig met mijn fototoestel op pad gegaan om nog meer te experimenteren met waterfoto’s.

De foto's zijn gemaakt in Italië, Frankrijk, Spanje, Engeland en Nederland, je ziet water uit Amsterdam, Liverpool en Venetië, uit de Middellandse Zee bij Spanje en Sardinië, water van de Waal, de Linge, de Waddenzee, water van een grote vijver in een Italiaans park in Umbrië en van het meertje van St Remy sur Durolle in de Franse Auvergne.

Ritmes en reflecties zijn onderliggende thema's. De reflecties zijn van zon-, maan- en kunstlicht. Ze toveren soms de meest verrassende kleuren op het water.  Als je de serie bekijkt, zou je het niet verwachten, maar alle foto's zijn volledig naturel: Ik heb geen gebruik gemaakt van kleurenfilters of digitale kleurenbewerking.

Bij de serie verschijnt het boek: Ritmes en Reflecties, 117 Waterfoto's op 64 blz, 21 x 28 cm, harde kaft. Dit boek is te koop.

 

Ritme en reflectie, 35 foto's op dibond met ophangprofiel, 30 x 60 cm, oplage 10 stuks, € 100,= per stuk, serie uit 2016.