Licht en Beweging

 

Toeval is een kado. Als je het herkent. Ik hou van het avontuur van experimenteren en onderzoeken. Ik hou ook van fotografie. Het fototoestel is genadeloos natuurgetrouw. Oppervlakkig bekeken lijkt het weinig ruimte te bieden tot eigenzinnigheid en experiment.

Toch is dat niet zo. De kunst is om, ondanks de naturalistische kwaliteiten van het apparaat tóch de ruimte te vinden voor een eigen interpretatie.

In de serie Licht en Beweging maak ik foto’s met de camera in beweging en een lange sluitertijd. Onder invloed van het licht en de beweging abstraheert de zichtbare werkelijkheid in een wonderlijke wereld van kleuren en vlekken.

Duizenden foto’s heb ik zo gemaakt. Verschillen in sluitertijd, de vorm en de snelheid van de beweging, het al dan niet in- of uitzoomen en natuurlijk het onderwerp maken de variatiemogelijkheden onuitputtelijk. Experimenteren en selecteren.

De huidige serie bevat 110 foto’s. Ik maakte ze samen met het toeval. Je ziet hier een selectie van 25 foto’s.


Bij de serie verschijnen twee boekjes (20 x 20 cm):
Licht en beweging, een selectie van 50 foto's: € 10,=, excl. porto.
Licht en beweging, de complete serie van 110 foto's: € 35,=, excl. porto.

 

Licht en Beweging, 25 foto's op dibond met ophangprofiel, 40 x 60 cm (en een van 60 x 40 cm) foto's uit 2006-2011; serie uit 2011.
Oplage 10 stuks. Eerste exemplaar (indien nog op voorraad) € 75,= per stuk.
Volgende exemplaren (opnieuw te printen): € 100,= per stuk,