Corso Fleuri

 

Été en France, zomer in Frankrijk. 15 augustus is de jaarlijkse feestdag in Noirétable, een klein stadje in het Centraal Massief. Het bloemencorso is het hoogtepunt van het feest. Het begint met wachten. Uren voor het feest scharrelen de eerste toeschouwers al rond op zoek naar het mooiste plekje. De tijd laat het sijpelen overgaan in toestromen. Je voelt de opwinding groeien: Het feest gaat beginnen!

Muziek draagt de optocht: Fanfarekorpsen, sambaorkesten en folkloristische gezelschappen wisselen elkaar af in een bonte kakofonie. Dansers zie je in authentieke klederdracht maar ook in exotisch minimalisme. De praalwagens met papieren bloemen zijn bevolkt met kinderen die een regen van confetti laten neerdalen op de hoofden van de toeschouwers. De laatste wagen is van Miss Noirétable. Haar taak is glimlachen en wuiven. Ze doet het met overgave.

En dan is de stoet voorbij. De jeugd trekt naar de kermis. Volwassenen banen zich een weg naar een bomvol terras. De muzikanten zijn moe. C’est fini.

 
Bij de serie verschijnen twee boekjes (20 x 20 cm):
Corso Fleuri, een selectie van 50 foto's: € 10,=, excl. porto.
Corso Fleuri, de complete serie van 173 foto's: € 35,=, excl. porto.


Corso Fleuri, 35 foto's op dibond met ophangprofiel, 40 x 60 cm of 60 x 40 cm, foto's uit 1989-2010; serie uit 2011.
Oplage 10 stuks. Eerste exemplaar (indien nog op voorraad) € 75,= per stuk.
Volgende exemplaren (opnieuw te printen): € 100,= per stuk,