Portretten

Elke vijf jaar maak ik portretten in aquarel voor de trouwe deelnemers aan onze creatieve vakanties. Ik ervaar tijdens het maken van een portret dat de geschiedenis die ik met iemand heb, door me heen gaat. Het is een intensief en inspirerend werk, dat me veel voldoening geeft.

Ik maak dergelijke portretten ook in opdracht. Neem gerust contact met ons op indien je belangstelling hebt.


De drie zussen/ 30 x 30 cm/ januari 2018

ALT-TEKST

In januari 2018 schilderde ik dit portret van drie zussen. Het zijn de drie dochters van mijn broer Rob en zijn vrouw Els. Het schilderij was een cadeau voor hun 60 jaarfeest.

Voor het eerst schilderde ik drie koppen in één schilderij. Om de compositie interessant te maken en om de koppen zo groot mogelijk te kunnen schilderen, plaatste ik ze niet alle drie naast elkaar, maar in een driehoek.

In dit schilderij streefde ik naar abstractie, zoveel mogelijk wit en gebruikte ik slechts twee kleuren. In dit geval koos ik een keer niet voor blauw en groen, maar voor een abrikoos- achtig oranje en een diep rood.

 

 

 

Naar aanleiding van het 30- jarig bestaan van Bleu et Vert maakte ik in het vroege voorjaar van 2018 dubbelportretten voor leden van de Bleu et Vert staf. Ik streefde naar abstractie, zoveel mogelijk wit met een enkel blauw en een enkel groen.

7 dubbelportretten in blauw en groen, 30 x 30 cm, 2018
Gaby Rousset, 30 x 30 cm, december 2017

ALT-TEKST

In november 2016 overleed Gaby Rousset. Hij was de man die Bleu et Vert in 1987 in Le Phaux mogelijk maakte. Hij had vertrouwen in onze plannen en investeerde in tijd, geld en energie in de accomodatie waar Bleu et Vert de eerste vijf jaren gebruik van maakte.

Eind 2017 schilderde ik dit portret. Ik gaf het in januari 2018 als huwelijkscadeau aan Charlotte en Baptiste, de jongste zoon van Gaby en Blandine.
Ik schilderde het portret geabstraheerd en met zoveel mogelijk wit in één enkele kleur blauw en één enkele kleur groen.


Elke vijf jaar vieren we het lustrum van Bleu et Vert met een groot feest. Voor die speciale gelegenheid geven we een cadeau aan onze trouwe deelnemers. Dit cadeau is een blauw- groen portret in aquarelverf.

We hebben er speciaal een puntensysteem voor ontwikkeld: Je krijgt 1 punt indien je een weekend boekt, 2 punten voor het inschrijven voor een week, 3 punten voor het volgen van 2 weken en voor een Retourdagencyclus. Indien je bij een lustrum in de prijzen valt, volgt puntenaftrek. Je levert net zoveel punten in als de laatste die die keer net voldoende had om een portret te krijgen. Net zoals je je spaarkaart moet inleveren indien je bij de buurtsuper een cadeautje krijgt. Het staat allemaal overzichtelijk in een spreadsheet op mijn computer.

35 portretten in 2022


30 portretten in 2017

25 portretten in 2012


20 portretten in 2007