Waterwerken

Van 1996 t/m 2019 zeilde ik jaarlijks met Bleu et Vert aan boord van de tjalk De Vlieter over de Waddenzee. Een week vol wind en wolken, zon en zee, zand en zout. In deze wereld is mijn liefde en fascinatie voor water geboren. Met mijn gezin woon ik in Wamel aan de Waaldijk. We wandelen graag door de uiterwaarden en langs de rivier. Vanaf de punt van een strekdam kan ik eindeloos kijken naar de bewegingen van het water.
Water is de oerbron van het leven. Wij als mensen bestaan er voor het overgrote deel uit. Zonder water geen mensen, geen dieren, geen planten, geen leven.

We zien in de rivier de eeuwige beweging van het trage stromen. Het immer voortdurende ritme van de golven. Het licht van de zon deinend in miljoenen tintelende sterretjes. Soms zwelgt de rivier tot een majestueuze watervlakte die de dijken doet sidderen. Water is alom aanwezig in mijn beeldend werk. Het gaat me niet eens zozeer om de rivier. De oevers mijd ik. Het gaat me louter om water. En water zonder oevers kan eruit zien als zee. In verf, inkt en krijt probeer ik dichter bij het water te komen.
Foto: Kees Moerkerk.

Waterwerken 2020-20nu

Waterwerken 2016-2019

Waterwerken 2012-2015

Waterwerken 2004-2011