Hangen en Balanceren

 

Het zoeken naar evenwicht is een spannende bezigheid. Je hebt er geduld en doorzettingsvermogen voor nodig. Vaak valt je werk meerdere malen om voordat je de balans vindt. Een lange tak kun je laten balanceren op een ander tak of een afgebroken boomstam. Moeilijker is het indien je er een rij stenen oplegt. Ook lastig is een krijs van takken op elkaar. Nu kan het alle kanten op vallen en ben je op zoek naar evenwicht in meerdere richtingen.

Een enkele grote steen kan goed blijven liggen op een relatief dunne tak, mits geplaatst op een punt van vertakking. Een dode, lange, aan de voet gestutte boomstam met aan het uiteinde één of twee grote keien gaat met een klein zetje wiegend op en neer door het gewicht.

In het bos schuilt een groepje dennenappels op een randje schors. Aangespoeld hout vormt een groepje gestapelde vormen op het strand van de rivier.

Met twijgjes kun je slim knopen. Het maakt het ophangen van stenen in een boom mogelijk. Het gewicht zorgt voor een verende beweging. Biezen zijn geschikt om te binden en te knopen. Zo kun je stenen aan een balancerende tak hangen. Met een tweede tak kruislings erop ontstaat een beweeglijk mobiel.